Authentieke Italiaanse gerechten
Laten we eens kijken naar wat er eigenlijk op een
traditioneel Italiaans menu staat.
Pizza is waarschijnlijk een van de bekendste gerechten.
Het is echter belangrijk op te merken dat naast de echte Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Daarna komt een vlees- of visgerecht.
Echter, in veel andere delen van de wereld worden pastagerechten beschouwd als hoofdgerechten, voornamelijk vanwege hun universele populariteit.
Enkele voorbeelden van typisch Italiaanse pastagerechten zijn:
• Spaghetti Carbonara: de spaghetti wordt bereid met buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel vaak room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt van dit pastagerecht.
• Penne all’Arrabbiata: dit pennegerecht is lekker pikant. Naast uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout, gaat er namelijk ook chilipeper in. De hoeveelheid chilipeper bepaalt hoe pittig de penne wordt. Hoewel men deze regelmatig aantreft met stukjes vlees erin, is het van oorsprong een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een welbekend gerecht, gemaakt met pasta en een smakelijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en vaak wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht bereid met linguine, aubergine, kappertjes en aromatische kruiden. Bovendien voegen chilivlokken een pittige smaak toe aan het gerecht.
De Italiaanse keuken is buitengewoon gevarieerd en valt niet in een paar zinnen te beschrijven.
Als u uw gasten wilt trakteren op een heerlijk Italiaans menu, aarzel dan niet om de catering in Leiden te raadplegen voor het Italiaanse menu of bezoek onze website.